Chatta med oss på Atlas Timber
Atlas Timber
Företaget Atlas Timber
Webborder
Produktion
Miljö
Kontakta Atlas Timber
  Kvalitet i centrum    
 
 
Produktionen på Atlas Timber är uppdelad i grupperna möbel- och byggkomponenter. Nedan ges en övergripande beskrivning av dessa samt över vår största produkt; listverk.

Läs gärna mer genom att klicka er runt bland rubrikerna nedan.
 


Vårt furulistverk tillverkas i en modern produktion där kvalitet och hållbar utveckling står i centrum. Listverket från oss är av A-kvalitet, kvistfritt samt i fasta längder. På så sätt kan vi garantera en produkt som är fri från genomblödning och som minimerar spill.

Givetvis är listverket FSC/SmartWood-certifierat samt ytbehandlat med en vattenbaserad formaldeydfri lack. Läs gärna mer om vårt miljöarbete här.

 
ANPASSAD KULÖR ELLER PROFIL

Om ni har behov av en egen profiltyp eller behöver en standardprofil som vi inte lagerför tar vi gärna fram den på begäran. Detsamma gäller om ni har behov av andra kulörer än vår ordinarie ”vit 0502y”.
För mer information kontakta någon av våra säljare.

EXAKTKAPADE LISTER FÄRDIGA FÖR MONTERING

Mot ett mindre pristillägg kan ni få era lister exaktkapade med rena kapsnitt och en längdtolerans ned till ± 0,75 mm.

Tjänsten är speciellt lämplig vid större fönster och dörrbyten. Till sådana projekt kapar vår anläggning i Varberg in smygar och foder samt objektsmärker dem så att de är färdiga för montering vid leverans.
För mer information kontakta någon av våra säljare.


BUNTEMBALLAGE

För att undvika damm och smuts vid lagerhållning av listverket är stäckfilmning en god lösning.
Kontakta någon av våra säljare så berättar vi mer!

 
 


Vi har en lång tradition av möbelkomponenter i fura såväl som andra träslag. Lådsidor, ramträ, ben, sängdetaljer, limfogsdetaljer är några exempel på produktgrupper vi regelbundet arbetar med.

Har ni behov av liknande produkter? Tveka inte att kontakta oss! Vi kan med stor sannolikhet offerera Er konkurrenskraftiga leveranslösningar.

 

Byggkomponenter i färdigt utförande såväl som halvfabrikat är prioriterade produkter för oss. Vi producerar både mot lager och projekt. Vår främsta lagervara är listverk.

Golv, innerdörr, dörrkomponent, tröskel, karm, fönsterkomponent, decking, paneler, skivmaterial är andra exempel på produkter vi arbetar med inom området.
 
 
 
     

Atlas Timber AB, Box 3065, SE-903 03 Umeå, Sverige, +46 90 129496
© Atlas Timber | Kontakta webbansvarig